Медали за спортистите от Топ 50 в Пловдив (СНИМКИ)

Представиха книгата „Феноменът пловдивски спорт“

Книгата „Феноменът пловдивски спорт“ с автори Диян Никифоров, Илия Кисимов и Нейко Дамянов бе представена  на тържествена церемония в Пловдив. Проектът, който бе безрезервно подкрепен от Община Пловдив, отразява постигнатото от спортисти, треньори, специалисти, ръководители и общественици  в спортната история на България.

„Тази книга ще остане във фондовете на Пловдив и ще разказва за уникалните постижения на пловдивския спорт. Има цели държави, които не могат да подредят толкова постижения и да изброят толкова имена като нашия град“, заяви в приветствието си кметът Иван Тотев. Той подчерта, че Пловдив е уникален и неповторим град – град на културата, на художниците, на спорта.

„Горд съм да съм кмет на този град, в който греят толкова ярки звезди и разнасят славата му извън пределите на България. Поклон и благодаря за това, което сте направили и правите за нашия град“, каза още кметът.

На церемонията присъстваха много медалисти, спортни легенди, деятели, кметът Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, областният управител Здравко Димитров и др.

1 2 3

Подобни статии

Top