Медиатори ще помагат на жителите на Столипиново при затрудненията им с институциите (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Медиатори ще помагат на жителите на Столипиново при затрудненията им с институциите (СНИМКИ/ВИДЕО)

Те ще работят в Центъра за интегрирани социани и здравни услуги на едно гише, който предстои да се изгради в квартала

Център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише ще бъде изграден в междублоково пространство на ул. „Калина“ в Столипиново. Днес зам.-кметът по спорт, младежки и социални дейности Георги Титюков направи първа копка на обекта, който ще бъде построен и ще заработи по проект, финансиран от Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“,  чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство  2014-2021 г.

Изграждането на центъра е част от цялостната реализация на проекта и ще представлява нова, модерна сграда за нуждите на децата и семействата. Пространството около нея също ще бъде облагородено, а помещенията ще бъдат обзаведени и оборудвани.

Сградата ще бъде изградена за 180 дни. В нея ще се предоставят на едно място административни, социални, здравни и образователни услуги от 13 служители – медиатори в различните направления. В центъра ще работи дори гинеколог. В него ще има също зали за обучение и компютърни занимания, здравен кабинет, работни кабинети, стаи за консултиране, зона за хранене, комуникационни площи, санитарни помещения.

1 2

Подобни статии

Top