„Медикус Алфа“ и „Уро Медикс“ пращат екипи в помощ на МБАЛ „Св. Мина“

Медиците започват работа още от понеделник

Областният управител Дани Каназирева и д-р Сийка Димчева от РЗИ проведоха среща с лекари и сестри от двете пловдивски болници, които с решение на Областния кризисен щаб предоставят екипите за подпомагане на МБАЛ „Св. Мина“. Графикът вече е изготвен, като медиците започват работа още от понеделник. Те са от частните болници – Клиника „Медикус Алфа“ и МБАЛ  „Уро Медикс“.

Благодаря на всеки един лекар и сестра, както в МБАЛ „Св. Мина“, така и във всички 19 болници на територията на Пловдив област, които не отказаха и продължават да работят. Правим каквото можем, от тук нататък организацията е в ръцете на Общината, коментира Каназирева. Тя апелира да престанат коментарите, че бившата първа градска болница е в лошо състояние, че не може да провежда каквото и да е лечение, защото това води единствено до загуба на доверие у хората в самата болница и в здравните грижи, които се полагат там, като това ще нанесе наистина големи щети за в бъдеще. В болницата има достатъчно добри специалисти, които и към момента се справят с вече откритото отделение за Ковид-19.

Пловдивчани имат нужда от всяка една пловдивска болница в момента, а относно общинската болница МБАЛ „Св. Мина“, самите пловдивчани не веднъж, чрез своите данъци са я спасявали  и милиони са били инвестирани в нея, именно от техните данъци, допълни областният управител.

Както стана ясно по-късно при посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Пловдив, обещано лично и от кмета Здравко Димитров – общинската болница твърдо става COVID болница – четете ТУК.

(+)

По-късно кметът Здравко Димитров съобщи, че до края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя доклад за необходимите средства за обезпечаване на общинското здравеопазване в задълбочаващата се ковид епидемия. Общината очаква и заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болницата и Регионалната здравна инспекция, за да може болницата да сключи допълнително споразумение с НЗОК, допълни той.

Подобни статии

Top