Медицински лица, полицаи и деца сред новите заразени с коронавирус в Пловдив

Има и починала жена

47 са новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в Пловдив и областта за последните три дни – петък, събота и неделя, с което общият им брой става 924. На домано лечение към днешна дата са 396 лица, а под карантина – 606. За сравнение – 67 са оздравелите в рамките на същия период от време, а общият им брой се закръгля на 400.

Информацията е на областния управител Дани Каназирева по данни на РЗИ.

Към момента в болница се лекуват 123 пациенти, 97 от тях са с доказана диагноза. 11 са приетите в болница на лечение през първите два дни на август. През последното денонощие няма нови хоспитализирани. 95 са свободните легла в здравните заведения определени за лечение на COVID-19, 40 са леглата за интензивно лечение.

От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медицински лица:

Лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, който е на домашна изолация. Изследвани са всичките му колеги, както и пациентите. Предприети са и всички противоепидемични мерки в болницата.

Двама рентгенови лаборанти от Клиника „Медикус Алфа“. Те са под карантина в домовете си.

Медицинска сестра от УМБАЛ „Св. Георги“, също на домашно лечение.

Сред новите случаи най-малкият пациент е бебе на 57 дни, което е хоспитализирано и е в добро състояние. На лечение в болница с потвърдена диагноза е и 6-годишно дете. И двете деца са от град Пловдив.

Останалите болни се проучват и се взимат съответните противоепидемични мерки от РЗИ.

В края на миналата седмица са регистрирани  като положителни и двама служители – на 36 и 37 години, от Криминална полиция в Пловдив. Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти. Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив, но последно е била на работа на 24. 0. 2020 година. От РЗИ е подадена информация и за жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17. 07. 20 година. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки

Днес има един смъртен случай – жена на 74 години с придружаващи заболявания артериална хипертония и диабет.

Статистиката по общини като цяло е както следва:  Пловдив – 597,  Карлово – 48, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 74, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 22, Асеновград – 48, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 10, Сопот – 9.

Подобни статии

Top