Медицинският университет вдига нов 7-етажен модерен корпус (СНИМКИ/ВИДЕО)

Близо 10 милиона лева ще струва изграждането на новата сграда на университета

Първа копка на нов, модерен корпус на Медицински университет – Пловдив бе направена днес в учебното заведение. Общата стойност на бъдещия корпус с проектирането и изграждането му, е около 10 милиона лева, посочи пред журналисти ректорът на университета проф. Мариана Мурджева. Тя допълни, че финансирането е изцяло със собствени средства на Медицинския университет.

Сградата ще бъде 7-етажна и ще бъде с изключително модерна визия. В нея ще учат студентите от Факултета по обществено здраве, тук ще бъдат разположени също Департаментът за езиково обучение и Катедрата по образна диагностика. Изграждането й е заложено в мандатната програма на управленския екип на МУ-Пловдив.

На разгъната застроена площ 7659 кв. м, ще бъдат разположени 46 учебни зали, 51 кабинета и други помещения. На всеки етаж ще има обособен кът за отдих.

В комплекса ще могат да работят и да се обучават близо 1200 човека, като ще бъде осигурена дотсъпна среда за хора с увреждания. Строежът ще пордължи две години, а изпълнител на обществената поръчка е фирма „БИБОВ И КО“ ООД. Проектант на проекта е RT CONSULT, архитект – Радко Тодоров.

Проф. Мурджева даде старт на първата копка, като разби бутилка шампанско в един от багерите, които ще извършат изкопните дейности за основите на сградата. Самата първа копка бе направена от зам.-ректора инж. Васил Динков.

Подобни статии

Top