Меган и Хари не могат да използват търговската си марка, губят милиони

Кралската двойка обяви, че иска финансова независимост; продава сувенирите от сватбата си

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл все още не могат да патентоват марката си „Sussex Royal“, след като в съда постъпи оплакване от австралийски лекар, съобщава в. „Дейли мейл“, цитиран от „Труд“.

Не е ясно защо медикът Бенджамин Уорчестър претендира за марката на благородниците, но блокирането на решението ще забави плановете на младото семейство да получи финансова независимост от кралското семейство. Оплакването на Уорчестър е подадено в Патентното ведомство на Великобритания, а разглеждането му може да отнеме до 1 година, твърдят адвокати.

Марката „Sussex Royal“ е създадена от Меган и Хари през 2019 година и от тогава те се опитват да я патентоват. От документите във ведомството става ясно, че чрез марката си херцозите на Съсекс смятат да продават учебни материали, книги, списания, брошури, дрехи, и др., също така се надяват да създадат и няколко благотворителни организации. Според експерти на Острова „Sussex Royal“ може да носи приходи между 400 млн и 1 млрд. паунда.

След като се отказаха от статута си в кралското семейство, Меган и Хари решиха да станата финансово независими. Вече стана ясно, че семейството е решило да продаде сувенирите, които е получило за като подарък за сватбата си.

Подобни статии

Top