Мегаспектакълът „Одисей“ – епичен разказ за пътуващия човек. Премиерата е тази вечер!

Мегаспектакълът „Одисей“ ще бъде представен днес пред пловдивската публика.

Премиерата ще е от 19.00 ч. на голямата сцена. Над 250 души са работили по спектакъла, поне 40 актьори ще излязат на сцената, а още толкова хора ще работят зад кулисите по време на представлението, съобщи на пресконференция  по повод премиерата директорът на Драмата Кръстю Кръстев.

„Одисей е разказ за етапите от живота, през които минава един мъж“, заяви пред журналистите драматургът Александър Секулов, който е автор на драматургичния текст и драматург на театъра.  По думите му в спектакъла са включени по-интересните приключения на митичния Одисей, сред които приключенията му край острова на сирените, ослепяването на циклопа и други. Най-разгърната в драматургията била историята за пребиваването на героя на острова на Цирцея, продължило седем години. Въпреки предложения му от изкусителката вечен живот, той избира да се върне сред смъртните при своята вярна съпруга Пенелопа, подчерта Секулов.

Драматургът добави, че нито един театър в България не може да си позволи да затвори голямата си сцена за репетиции в продължение на три-четири месеца, за да направи толкова мащабен спектакъл като „Одисей“.

Според него този спектакъл е пример за огромните и неподозирани възможности за творческа и финансова кооперация между общината и други културни институции в града.

1 2 3

Подобни статии

Top