Меледже се връща в Септември след Нова година

Продажба в чужбина е другият вариант за бъдещето на котдивоареца

Халфът на Ботев (Пловдив) Меледже Омнибес по всяка вероятност няма да остане в отбора след Нова година. Младият котдивоарец е на път да се завърне в Септември (София), съобщава 7DniPlovdiv.bg. Очаква се Меледже да заиграе в новака в елита през пролетния дял. Това ще се случи, ако не се стигне до изненадващ трансфер на африканската перла в чужбина.

В Красна поляна имат готовност да го приберат, особено след като имат нужда и от играч с неговите характеристики. Очаква се да няма сериозни проблеми за осъществяването на подобен трансфер и от Ботев да го пуснат да премине в Септември без големи колебания. Съществуват и минимални шансове той да остане при „жълто-черните“, но това може да се случи само ако от Коматево се разделят с поне един от играчите, подвизаващи на същата позиция. Освен с него в момента треньорът Николай Киров разполага още със Серкан Юсеин, Алваро Юлиано, а и Лъчезар Балтанов може да играе в тази зона.

Именно това е и една от причините, поради които Меледже напоследък не получава шансове за изява с екипа на „жълто-черните“. Той може да разчита само на епизодични появи на терена и заради едно много  съществено обстоятелство – лимитът за играчи извън ЕС. Това условие обикновено ощетява котдивореца и той остава извън групата за официалните мачове за сметка на триото бразилци – Фелипе Бризола, Фернандо Виана и Густаво Афонсо.

Прекият му конкурент Алваро Юлиано притежава и италианско гражданство. На всичкото отгоре младият африканец промени в негативна светлина и дисциплината си, след като пропадна трансферът му в Ашдод непосредствено преди да затвори трансферния прозорец в Израел.

Омнибес има договор с Ботев до лятото на 2018-а година. Той пристигна при „канарчетата“ през лятото на 2015-а година от частната школа ДИТ (София), която се вля в Септември. Доведе го един от бившите благодетели на „жълто-черните“ Румен Чандъров. Бизнесменът се оттегли официално от Ботев още преди повече от година. Чандъров обаче държи по-голямата част от правата върху  Меледже.  Те са поделени между него и пловдивския клуб. Чандъров има 60% от трансферните права, а „жълто-черните“ – 40%.

Поради тази причина се очаква Омнибес да премине в Септември без трансферна сума, след като двата клуба са си поделили правата върху него. Според запознати не е за пренебрегване и вариантът с евентуален трансфер в Ашдод все пак да стане актуален отново, но различни източници твърдят, че това е много малко вероятно, тъй като Меледже вече почти не играе.

Ще бъде истинско чудо, ако котдивоарецът не се завърне в Септември през зимата, въпреки че заиграе ли там ще бъде много трудно да бъде трансфериран и „канарчетата“ да изкарат печалба от него. Омнебес поне не тежи на бюджета на пловдивчани. Той е най-ниско платеният чужденец в отбора със заплата между 1000 – 1500 евро.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top