„Менар Филм Фест“ на открито в Асеновград, входът е свободен

Ливанската комедия „Планирано раждане“ дава начало на фестивала днес

Община Асеновград ще бъде домакин на фестивала „Менар Филм Фест“, след принудителното отлагане, породено от извънредното положение, целящо да ограничи заразата от новия коронавирус COVID-19. Събитието ще се състои в същата си форма, но на различно място и при строго спазване на противоепидемичните мерки. Фестивалът се организира от „Гръндж Медия“ и сдружение „Позор“ с финансовата подкрепа на община Асеновград и в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Асеновградчани и гостите на града ще имат възможността да видят едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия Изток, Северна Африка и Централна Азия. Любителите на 7-то изкуство от Асеновград и региона ще имат възможността да се запознаят с така нареченото друго, различно от натрапваното ни в киноразпространението днешно холивудско кино, обхващащо широк географски диапазон.

Фестивалът е единствен по рода си не само в България, но и на Балканите. В Асеновград се организира за 4-та година, но за първи път прожекциите ще бъдат под открито небе. Началният час е 21,00 ч. Стартът ще бъде даден днес. В продължение на 5 поредни седмици в двора на ГБ „Паисий Хилендарски“ в Асеновград жителите и гостите на града ще могат да гледат специална селекция от игрални филми – 6 страхотни драми и още толкова щури комедии.

Входът за всички, желаещи да се докоснат до магията на филмовото изкуство, ще бъде безплатен.

Днешната прожекция започва от 21 часа е на ливанската комедия „Планирано раждане“.

Подобни статии

Top