Мениджърът на Кобрата: Ще има нов шампион и той ще е българин! (ВИДЕО)

Това е мисията на живота му, това е била и целта на баща му – а създаде световен шампион в тежка категория!

Мениджърът на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, разкри подробности относно дългоочакваната битка за световната титла на IBF в тежка категория с  Антъни Джошуа. Двете страни официално се разбраха и подписаха договор за двубоя, който ще се проведе на 20 юни на новото бижу – „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

„Това е радост за всички нас. Най-накрая подписахме договора. 20-и юни е датата, Лондон е дестинацията“, започна Гоцев.

„В най-силната среща на Кубрат в неговата кариера очакваме да победи. Това е мисията на живота му. За това се е подготвял десетки години. Това е била и целта на баща му – да създаде световен шампион в тежка категория“

Гоцев даде разяснения на може би най-важния въпрос за феновете – с какъв брой билети разполага българският щаб и каква ще бъде тяхната цена.

„По договор са гарантирани 15 хиляди билета за българите. Тези билети ще бъдат в наши ръце, те ще бъдат предложени на българската публика. На пресконференцията ще обявим как ще се случи това, всичко ще бъде ясно. Почваме с пресконференция в Лондон, после Ню Йорк и завършваме в Лос Анджелис“, заяви Гоцев за „Нова тв“.

„Билетите ще бъдат на изгодна цена – почват от рода на под 100 евро и стигат до самия ринг, за който може да си го позволи. Има цени за всеки. Целта беше тези билети да бъдат достъпни. В Лондон има огромна българска общност, така че ние вярваме, че ще има поне 20 хиляди българи на стадиона.“

Преговорите между двата щаба траяха около 3 месеца, което накара доста от феновете да се усъмнят в провеждането на двубой от подобен калибър, но Гоцев призна, че уреждането на дори най-малките подробности са наложили забавянето.

„Преговорите бяха тежки, защото отстояхме доста наши изисквания. Не отидохме просто като група туристи, които искат да навестят къщата на Джошуа. Отиваме там да победим. Едно от най-важните неща беше реферът да бъде неутрален. Важно е той да се държи правилно и да даде шанс на двамата боксьори. Между съдийте ще има един българин, един британец и един неутрален. Тези тънкости по контракта отнеха време.“

„Сега всичко е зад гърба ни. Предстои ни тежка и важна подготовка в следващите месеци. Така че че очаквайте Кубрат Пулев във форма, силно представяне и нов шампион от България“, завърши Гоцев.

Подобни статии

Top