Мерките на Община Пловдив: Дезинфекция в рейсовете, проверки за маски, санкции при липсата им

Общинският кризисен щаб предприе следните мерки в изпълнение последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

В транспорта

ОП „Организация и контрол на транспорта“ са изпратили писмо до превозвачите да спазват противоепидемичните мерки за засилена дезинфекция на автобусите на градския транспорт. Разпоредено е служителите от сектор „Общинска полиция“ да извършват проверки за носенето на маски от шофьори, кондуктори и пътници. При неспазване на разпорежданията ще се издават предупредителни протоколи и актове.

Здравеопазването

Общинските болници и консултативните центрове всеки ден ще изготвят доклади за това дали медицинският персонал е обезпечен с лични предпазни средства и за наличието на необходимите средства за дезинфекция.

Събития и мероприятия

На заместник-кмета по култура Пламен Панов, зам.кметът „Младежки и спортни дейност“ Георги Титюков и на директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев е разпоредено да изготвят указания към организаторите на всички спортни, конгресни, културни и др. мероприятия, които могат да се провеждат на закрито и открито да се осъществяват при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

Припомняме, че Областният кризисен щаб вече разпореди събитията на Античния театър, както и в лятно кино „Орфей“ и всички мероприятия на открито и закрито да се случват със запълняемост на 30% от местата.  

Подобни статии

Top