Меркурий е в Козирог! Ето какво може да ви се случи

В следващите близо три седмици най-бързата планета – Меркурий,

ще се намира на територията на зодия Козирог. Понеже земната зодия се свързва с постоянството, волята и търпението, именно това са качествата, които трябва да проявяваме при общуването в следващите дни.

В астрологията най-близката планета до Слънцето се разглежда като символ на комуникацията, търговията, начина на мислене, общуването,  информацията и интелекта.

Движейки се в земния Козирог, планетата изисква да действаме по-практично и отговорно във всяка една от тези сфери. Трябва да говорите само, ако сте сигурни в думите си и да се доверявате само на проверена информация.

Що се отнася до идеите, които също са подвластни на Меркурий, е важно добре да обмисляме всичко, за да сме доволни накрая от резултатите. Възможно е хрумванията ни да се реализират по-трудно, но постигнатото чрез тях ще бъде по-удовлетворяващо и дълготрайно.

Меркурий в Козирог ни провокира да погледне към по-далечното бъдеще, когато правим планове и да не се задоволяваме с временни успехи, а да се постараем да покорим най-големите върхове.

Козирог е строгият и сериозен знак в зодиака,

който спазва правилата и бавно, но сигурно постига всяка от целите си. Меркурий на негова територия ни кара да бъдем по-търпеливи и рационални във всяка ситуация, свързана с комуникация и мислене.

Вероятно е в този период да сме по-затворени и да мълчим по-често от страх, че с общуване може да разкрием най-големите си слабости.

В следващите седмици е важно да търсим конкретни факти от действителността за всичко, което видим или чуем. Опирайки се на доказателствата, е възможно да се бавим при реализирането на идеите си, но със сигурност ще постигнем замисленото.

Възможностите за интелектуално развитие ще са насочени към практическата страна на живота. Трудно ще ни бъде да усвояваме , ще ни е нужно повече спокойствие, когато общуваме с другите.

При пътуванията на кратки разстояния е важно да не бързаме и да не бъдем спонтанни. Когато Меркурий е в Козирог, всяко пътуване трябва да се планира до най-малкия детайл и да се организира предварително.

Източник: sanovnik.bg

Подобни статии

Top