„Мерцедес“ фуча със 104 км/ч в Пловдив, налетя на полицейска акция

 

312 водачи на МПС са проверени при специализирана полицейска операция на пловдивската полиция в рамките на днешния ден

312 водачи на МПС са проверени при специализирана полицейска операция на пловдивската полиция. Проверките, свързани с правилата за паркиране и престой – в това число и на места, определени за превозни средства на хора с трайни увреждания, се проведоха днес за времето от 10 до 16 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Констатирани са 296 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са 56 броя АУАН, 224 фиша за налагане на глоба, както и 80 фиша, съставени по общинската наредба. Установените нарушения на правилата за паркиране и престой са 207, като 17 от тях са за неправилно паркиране на места за хора с трайни увреждания. 12 са установените водачи, управлявали технически неизправно МПС. Четирима са били без обезопасителен колан. Четирима са санкционирани и за това, че са говорили по мобилен телефон. Трима от проверените водачи са извършили нарушение, като са преминали на забранителен сигнал на светофарната уредба. Наложени са глоби за извършени други нарушения на още 66 души.

В хода на СПО служителите установили  10 водачи с неплатени глоби – връчени са електронни фишове за налагане на глоба на обща стойност 850 лв.

Униформените са установили и 90 нарушения на водачи, свързани с превишена скорост.

На улица „Васил Левски“ е засечен лек автомобил „Мерцедес“ със скорост 104 км в час. За подобно нарушение в закона е предвидена санкция от 700 лв и три месеца лишаване на водача от право да управлява МПС.

За същото време служителите на сектор „Общинска полиция“ са репатрирали 30 броя неправилно паркирали МПС.

Снимка: ОДМВР – Пловдив

Подобни статии

Top