Мерят температурата преди посещение на нощен бар в Пловдив

Нощните заведения ще работят с капацитет от 50%. На маса в ресторант – не повече от 6 души.

Трябва да пазим баланс и както пазим здравната система, да пазим и работещата икономика. В диалог сме с търговските вериги и заведенията, за да решаваме заедно. Това заяви областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева след срещата си с представителите на клубове и ресторанти за набелязване на анти COVID – 19 правила, предаде репортер на DCnews.bg.

Основните набелязани мерки за спазване са както следват:

В нощните заведения ще бъде установен пропускателен режим, за да не се образува струпване на хора, а контролът за това ще се осъществява от наетите охранителни фирми.

Нощните заведения ще работят с капацитет от 50%, за да няма струпвания в заведенията.

На всеки вход ще се мери температурата на посетителите.

За ресторантите се връща изискването от 1,5 метра разстояние между масите, а на една маса няма да се допускат повече от 6 човека.

Освен общите мерки, обектите имат и свои мерки, които да спазват като вътрешна организация като например намаляване на музиката, за да не се надвикват клиентите и прочие.

Проверките ще се извършват от екипи на РЗИ, МВР, Инспекцията на труда, Агенцията по храните и Общините.

Представители на бизнеса бяха категорични, че ще спазват и ще следят мерките, които сами са изготвили, защото: по-добре половин капацитет, отколкото никакъв и по-добре така, отколкото да не работят изобщо.

Подобни статии

Top