Месец по-късно пещера "Добростански бисер" отново отваря врати за посетители - DC news

Месец по-късно пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати за посетители

Пещерата е обезопасена, извършена е профилактика и се очакват първите туристи

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати, със закъснение от повече от месец, в сравнение с предишните години. Освен това, за първи път, обектът не е отдаден за безвъзмездно ползване и стопанисване на общината. ОП „Туризъм“ ще трябва да плати ?…2500 лева…? на Министерството на околната среда и водите (?…Регионалната инспекция по околна среда и водите – Пловдив… ?) за това, че ще развива и поддържа пещерата.

Договорите вече са сключени и от днес обектът започва да приема посетители.

Пещера „Добростански бисер“ ще отвори точно в 09:00 ч. Извършена е профилактика и оглед на състоянието на обекта. Обектът е безопасен и оборудван така, че може да започне да функционира ефективно.

Работното време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. – от петък до вторник. Сряда и четвъртък са обявени като почивни дни, но в случай, че има интерес от туристи – за групи от над 20 души, ще бъде осигурен достъп и през тези два дни, като за целта се изиска предварителна заявка, направена не по-малко от 48 часа преди посещението.

Индивидуалният билет за посетители струва 5 лева. Входната такса за ученици, студенти и пенсионери е в размер на 4 лева. Същата е и цената за организирани групи от по осем души.

Семейният билет (родители с деца) струва 12 лева. Желаещите беседа заплащат: обикновена – общо 10 лева; специализирана – общо 12 лева; на английски език – общо 12 лева. За контакти и повече информация може да позвъните на тел.: 088 444 62 56.

Подобни статии

Top