Меси: Това е последното ми Световно първенство, последният ми шанс да спечеля титлата - DC news

Меси: Това е последното ми Световно първенство, последният ми шанс да спечеля титлата

Винаги съм давал всичко от себе си, а сега се наслаждавам още повече на футбола, заяви аржентинецът

„Това е последното ми Световно първенство, последният ми шанс да спечеля титлата и да реализирам моята и нашата обща мечта“, обяви голямата звезда на Аржентина Лионел Меси на пресконференция преди първия мач на тима от Мондиал 2022. Днес южноамериканците играят със Саудитска Арабия.

„Чувствам се много добре физически. Тренирах отделно, защото бях получил лек удар, но няма нищо страшно. Не съм правил нищо специално, грижех се за себе си и работех“, разкри още футболистът на ПСЖ.

„Не знам дали това е най-добрият момент в моята кариера, но се чувствам наистина добре и може би малко по-зрял. Винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си и се наслаждавам на всичко“, добави той.

„Мисля, че сега се наслаждавам много повече на футбола. Преди не мислех за това, просто исках да играя. Сега се опитвам да му се насладя, но когато играеш на всеки три дни, понякога е трудно. Възрастта ви кара да виждате нещата по различен начин и може би да придавате по-голямо значение на малките детайли. Може би преди не съм го правил. Сега се опитвам да се съсредоточа върху детайлите и да се наслаждавам, което е по-важно от всичко останало“, коментира Меси.

Необичайното време на провеждане на това Световно първенство означава различно напрежение, но Лионел Меси каза, че нервите преди турнира са същите.

„Различно е, обикновено играем на Световното първенство в края на сезона и обикновено имаме цял месец за подготовка. Сега е напълно различно. Имахме малко време за подготовка, но знаехме, че това е ситуацията. Световното първенство е винаги специално“, допълни той.

Аржентина започва с двубой срещу Саудитска Арабия. Мачът е в момента, а в групата са още Полша и Мексико.

„Очакваме труден мач, наясно сме с това, защото е началото на Световното първенство. Ще трябва да се справим с напрежението по най-добрия начин“, заяви капитанът на Аржентина.

Аржентина е в серия от 36 мача без загуба и може да изравни рекорда от 37 на Италия на стадион Лусаил, където ще се играе и финалната среща на 18 декември.

Източник: БГНЕС, FIFA

Подобни статии

Top