Местан пак обжалва паричната си гаранция

След като съдът в Кърджали му върна шофьорската книжка, сега лидерът на ДОСТ обжалва и забраната да напуска страната

Две жалби е внесъл лидерът на ДОСТ Лютви Местан в окръжната прокуратура в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на пловдивската апелативна прокуратура. След като окръжният съд в града му върна шофьорската книжка и така защитата на политика събори постановлението на прокуратурата, сега Местан обжалва отново паричната гаранция, наложена от държавното обвинение, която е в размер на 10 хил. лв.

Отнеха книжката на Лютви Местан

С друга жалба Лютви Местан обжалва и постановлението на Окръжна прокуратура – Кърджали, с което му е наложена мярка за процесуална принуда „забрана да напуска пределите на Република България“.

Жалбите са внесени от адвоката на Местан. Те са изпратени в Окръжния съд – Кърджали за разглеждане, ведно с материалите по делото.

Припомняме, че политикът е привлечен като обвиняем за катастрофата, при която причини по непредпазливост смъртта на 6-месечната Е. А. на 14 април на пътя за Гърция край с. Загорци.

Арестуваха Лютви Местан заради катастрофата, при която загина 6-месено бебе

Веднъж вече паричната му гаранция от 10 000 лв. бе отменена от кърджалийските окръжни магистрати с мотива, че не е съобразена с имотното му състояние. Впоследствие прокуратурата издаде ново постановление за същата гаранция, като вече по делото бяха приложени материали, доказващи имущественото състояние на Лютви Местан.

Ето защо отмениха паричната гаранция на Лютви Местан 

Предстои съдът да се произнесе по жалбите на лидера на ДОСТ.

Дежавю: Прокуратурата пак наложи парична гаранция от 10 бона на Местан

Снимка: 5GMedia

Подобни статии

Top