Местната власт обвинена в липса на отношение към културата в Пловдив

Искат щаба на Специалните сили за Дом на операта

Институциите мълчат по предложението за отреждане на терен за строеж

Инициативният комитет на „Дом за пловдивската опера” обвини местната власт в липса  на отношение към културата в града. В отворено писмо до медиите учредителите на едноименната фондация разгласяват, че вече близо два месеца отговорните институции мълчат по предложението за отреждане на терен за строеж на сграда за музикално-сценично изкуство.  Писмото е изпратено още на 25 май и е адресирано до кмета на града, председателя на Общинския съвет, както и председателите на политическите партии в местния парламент на Пловдив.

„ Вече 50 дни няма отговор на нашето официално входирано писмо. Това поведение е израз на липсата на уважение към 15 000 пловдивчани, които подкрепиха с подписите си инициативата за създаване на Дом за пловдивската опера.

Политиците на местно ниво очевидно не смятат за необходимо да водят разговор със своите граждани. Ние ще предприемем следващи стъпки и ще информираме международните културни институции, включително извършващите мониторинга за Европейска столица на културата, за липсата на отношение към културата в Пловдив – Европейската столица на културата през 2019 г.”, се казва в депеша до медиите.

Ето и писмото до общинските власти:

 

 

Подобни статии

Top