Международен фолклорен фестивал за 24-ти път в Пловдив

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта

За 24-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.

В изданието през 2018 година, от 30 юли до 3 август в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.

От българска страна, в програмата на фестивалните дни ще вземе участие Академичния  фолклорен ансамбъл при АМТИИ – Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите.

Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 часа. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. На 31 юли в гр. Пещера ще се представят колективите от Украйна, Франция и Македония.

На 1 август, отново в Пещера ще танцуват участниците от Грузия, Мексико и Индонезия.

Ансамблите от Словения, Холандия и Чехия ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря.

1 2

Подобни статии

Top