Международен фото салон представя изложбата „Избрано“ на Античния театър

В изложбата са включени над 150 фотографии

Община Пловдив и Международен фото салон Пловдив 2021 канят пловдивчани и гости на града да посетят изложбата „ИЗБРАНО“ от приключилия наскоро VIII Международен фото салон Пловдив 2021,  част от Есенен салон на изкуствата в Пловдив.

В изложбата са включени над 150 фотографии, в т.ч. част от наградените фотографии и по 1 или няколко фотографии на всички автори от Пловдив, Пазарджик, Асеновград. Включени са също и избрани фотографии, останали в селекция от други български и чуждестранни автори.

Изложбата „Избрано“ е експонирана на северния вход на Античния театър ( от страната на АМТИИ „Асен Диамандиев“) и може да бъде разгледана от 11 до 29 септември 2021 година. Международен фото салон Пловдив 2021 се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Предвиденото официално откриване на 11 септември, събота в 18.00ч. се отменя заради новите противоепидемични мерки, в сила от 7 септември, но изложбата е достъпна за всички граждани и гости, които желаят да я видят.

„VIII Международен Фото Салон Пловдив 2021“ се проведе под патронажа на FIAP, HPS и Фотографска академия „Янка Кюркчиева“, и с подкрепата на Община Пловдив. В творческата провокация през 2021 година се включиха хиляди талантливи фотографи от цял свят. В шестте раздела участваха 4851 фотографии, представени от 353 автора от 46 държави, от 6 континента.

За финалната селекция, петчленното международно жури от три държави, с председател Микеле Мачинай, EFIAP/s, AFI (Италия) определи 1177 фотографии на 263 автора от 42 държави. Най-добрите фотографии спечелиха 183 индивидуални награди, 11 награди (по статистика) за автори и 2 за фото групи и клубове.

Подобни статии

Top