Международен конкурс за рисунка „Животът на един щъркел“ обявиха в Белозем

Деца от 5 до 18 години могат да участват със своя рисунка

ОУ „Гео Милев“, с. Белозем,  Детско онлайн списание „Щъркел“,  Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи“ в европейското село на Белия щъркел, с. Белозем,  Федерация на природозащитните сдружения  „Зелени Балкани“ обявиха Международен конкурс за детска рисунка на тема„Животът на един щъркел“.

Целта на конкурса е насърчаване на децата за творческа и индивидуална изява. Да открива, популяризира и подпомага развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция в областта на изобразителното изкуство.

В него могат да участват деца и ученици на възраст от 5 до 18 години от от училища, извънучилищни звена, читалища, клубове, школи и др. с по една своя рисунка. Класирането ще бъде в три възрастови групи,  от 5 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години.

Крайният срок за изпращане на творбите е 24 април 2020 г.

Ще бъдат рададени три големи награди в трите възрастови групи и награди за второ и трето място в трите групи. Победителите ще могат да участват в специално събитие по време на Фестивала на Белия щъркел в с.Белозем, който традиционно се провежда през месец май всяка година.

Най-добрите рисунки ще бъдат представени на изложба по време на фестивала.

Осигурени са и специални награди от всички организатори ОУ „Гео Милев” с. Белозем, сп. „Щъркел“, Община Раковски, Католическа църква „ Свети Франциск от Асизи”  и Федерация на природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.

Повече информация вижте ТУК!

Подобни статии

Top