Международна конференция и представяне на книга за 142 години от Руско-турската война

Домакин е РИМ – Пловдив, зала „Съединение“

Пловдивският Регионален исторически музей – е домакин на две събития, свързани с годишнината от Руско – турската война и Освобождението на България.

От 10.00 часа ще се проведе международна научна конференция под надслов „142 години от Руско-турската война и Освобождението на България“. От руска страна участие ще вземат  Константин Илич Могилевский – член на Президиума на Руското историческо общество (РИО) и изпълнителен директор на фонд „История Отечества“; Алексей Константинович Левикин – член на Президиума на РИО, директор на Държавния исторически музей; Ефим Йосифович Пивовар – президент на Руския държавен хуманитарен университет; княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский – председател на комитета „Русское наследие в Соединенном королевстве“. От българска страна ще участват академик Константин Косев, академик Георги Марков и академик Васил Гюзелев.

Отново днес от 17.30 часа ще бъде представена книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски“ с участието на нейния автор Никола Филипов, автора на предговора Румен Петков и издателя професор Валери Стефанов. Автографи ще раздава и самият княз Никита Лобанов-Ростовски.

Място на на събитията е зала „Съединение“, те се осъществяват с подкрепата на Община Пловдив.

Подобни статии

Top