Международни артисти разкриват идеи за Адата

Шеста поредна среща представя идеи на различни артисти, свързани с река Марица и остров Адата,

като част от програмата на Европейска столица на културата 2019.

Испанският архитект Марта Харабо ще разкаже на чаша кафе пред гости и граждани за разработения от нея проект в рамките на резидентната програма ADATA AiR.

Харабо работи от месец по поречието на река Марица и в презентацията си ще покаже натрупаните впечатления и събрани истории, които се превръщат в отправна точка за проекта й с работно заглавие „Възможността за пресичане“.

Проектът ще се реализира през 2019-та по брега на реката и ще акцентира върху различните гледни точки оформящи пейзажите на реката и неформалните граници, свързващи хората едни с други по речната ивица.

В рамките на презентацията архитектката кани всички желаещи да дискутират реализирането на проекта

и да споделят идеи или интересни истории, свързани с оформянето на обществени пространства в урбанизирани зони.

По време на събитието ще бъде показана и серия картички, създадени от  художничката Мила Паник.

В началото на юли босненката заснема графити около остров Адата, от които създава картички. В последствие в създадена от нея акция минувачите на моста на Адата пишат своите послания до приятели и познати  и изпращат картичките по пощата до различни краища по света.

ADATA AiR е резидентна програма, която предоставя възможност за творчески престой в гр. Пловдив в контекста на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира в партньорство с Гьоте-институт България и Полски институт в София.

 

Подобни статии

Top