Международни наблюдатели на предстоящите избори се срещнаха с кмета Здравко Димитров - DC news

Международни наблюдатели на предстоящите избори се срещнаха с кмета Здравко Димитров

Дългосрочните наблюдатели ще останат в град Пловдив до датата на изборите и малко след нея

Международните наблюдатели Кати Хотгар (Германия) и Даниел Дриго (САЩ) от мисията за наблюдение на изборите към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) се срещнаха с кмета Здравко Димитров и секретаря на общината Ангелина Топчиева във връзка с парламентарните избори на 2 април.

Дългосрочните наблюдатели ще останат в град Пловдив до датата на изборите и малко след нея, за да проследят лично процесите по организация. От градоначалника те научиха за процеса по подготовка на вота, както и за видеонаблюдението, което ще се използва за пръв път на тези избори.

„Смятам, че видеонаблюдението е достатъчен гарант за прозрачността и коректността за предстоящите избори. Разчитаме и на органите на реда, с които редовно провеждаме срещи, и на общинските структури“, коментира Здравко Димитров.

Представителите на мисията се интересуваха още за местата за гласуване, обявяването на избирателните списъци и назначаването на секционните избирателни комисии (СИК).

Ангелина Топчиева поясни, че са спазени всички законови срокове по организацията, а на 18 март изтичат сроковете, свързани с подаване на заявления за:

– Отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци
– Гласуване с подвижни избирателни кутии
– Гласуване по настоящ адрес

След последното преброяване на Националния статистически институт (НСИ) Пловдив –град е с 12 мандата, които ще бъдат представени в 49-ото Народно събрание.

Подобни статии

Top