Международният форум EMPATHEAST търси „аварийните изходи“ към по-солидарно и сплотено общество

За втора година Пловдив ще бъде домакин на форума.

Между първи и трети ноември в Дома на науката и техниката, град Пловдив ще се проведе четвъртото издание на международния форум за социална промяна чрез емпатия EMPATHEAST.

Форумът търси чрез култура и изкуство отговорите на основни предизвикателства в обществото ни и създава пространство за среща и човешко взаимодействие като отговор на хаоса в днешния свят.

EMPATHEAST се организира от сдружение „Фабрика за идеи“, в партньорство с Junior Achievement България, BG Be Active, Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) и Meeting Points.

Събитието е част от артистичната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

В 3-дневния форум ще се включат артисти, изследователи и социални иноватори от международните мрежи на „Фабрика за идеи“ и българските партньори на сдружението, които ще обединят усилия в търсене на “Радикална въображение: аварийни изходи от сбъркан свят” – основната тема на събитието.

Форумът покрива широк спектър от актуални проблеми, като първият ден (1 ноември) включва лекционна част, в която ще представят своите идеи и опит иноватори в сферите на солидарната икономика, социално ангажирано изкуство, алелопатия и зелено предприемачество.

Сред лекторите са Джейсън Нарди от международната мрежа за солидарна икономика RIPESS International, Уил Бъкингам, британски учен и писател в сферата на социалната справедливост и творчеството и Ангелос Варварoсис, урбанист към Института за екология и технология на Независимия университет в Барселона.

От българска страна ще се включат Вера Петканчин, експерт по зелено предприемачество, част от Junior Achievement България, Янина Танева-Георгиева, основателка на инициативата „Резиденция Баба“ и председател на УС на “Фабрика за идеи”, Надежда Максимова, изследовател и автор на книгата „Девет цикъла сезони“ и Галина Димитрова-Димова, изкуствовед и част от екипа на редица международни фестивали за съвременно изкуство.

1 2

Подобни статии

Top