Международният фото салон „Пловдив 2020“ очаква най-добрите фотографи от цял свят

Международният фото салон очаква заявките за участие 

Международният фотосалон Пловдив е традиционно събитие от Културния календар на Община Пловдив, което тази година бележи своето седмо издание. Новото през 2020 година, е че два от разделите са трансформирани като принт раздели, с което организаторите се надяват да привлекат интереса на всички, които смятат че тази форма на представянето пред журито е по-добра.

МФС Пловдив, отново се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив е включен в Културния календар на града за 2020 година.

Кандидатстването за участие е онлайн, а крайният срок е 2 май 2020 година.

Салонът отново ще има и своето красиво издание в книжно тяло със селекция от всички медалисти, както и част от по-добрите фотографии от финалистите. Организаторите се надяват отново да провокират най-активните и добри фото творци от цял свят и журито да оцени, награди и избере най-впечатляващите фото творби.

Салонът е отворен за участия и кани всички професионалисти и любители от цял свят в следните 6 раздела:

Отворен ЧЕРНО-БЯЛ – дигитален

Отворен ЦВЕТЕН – дигитален

ПРИРОДА ПРИНТ раздел – малки принтове

ФОТОЖУРНАЛИСТИКА (TRAD) ПРИНТ раздел – малки принтове

ПОРТРЕТ и ТЯЛО – дигитален

ГРАДСКИ ЖИВОТ – дигитален

Салонът не приема фотографии, които вече са участвали (включени във финалната селекция) в предишните 6 издания.

Петчленно жури от 3 различни държави ще оценява творбите. Организатори са три чуждестранни фото-организации и една българска. Ще бъдат осигурени два каталога(печатен и дигитален) за всеки участник. FIAP 5 звезди за печатния каталог.

Международният фото салон Пловдив 2020  ще връчи отново една голяма награда – купа + 500 евро и общо над 150 награди.

Пълен регламент, календар, такси, жури, награди и формуляри за онлайн участие на официалната интернет страница на Международен фотосалон Пловдив 2020.

Подобни статии

Top