МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на незабравим музикален уикенд - DC news

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на незабравим музикален уикенд

В Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на един незабравим музикален уикенд на 26 и 27 ноември.

В него ще участват цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на награда „Златна лира” на СБМТД, талантливите млади оперни певци Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се присъединят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, избрани за ролите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг.

В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат произведения от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в изпълнение на Светлин Русев и квартет “Филхармоника”.

На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн.

Вярна на своята дългогодишна мисия за представяне на млади оперни певци на сцената на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”, знаменитата оперна прима Красимира Стоянова подготвя певците Стефани Кръстева и Емил Павлов специално за участието им в музикалния спектакъл “Ромео и Жулиета завинаги”.

Подобни статии

Top