Мият и дезинфекцират улиците на Асеновград

Предпролетно машинно метене и миене на улиците в Асеновград

Дарител ще дари 2 тона вар за варосване по паркове и улици

Община Асеновград е планирала предпролетно почистване на централни и второстепенни улици в града. Машинно миене с препарат и метене за месец април предстои да бъде извършено от днес. То ще започне от булевард „България“ и улиците „6-ти януари“, „Марица“, „Съединение“, „Цар Иван Асен II“, „Александър Стамболийски“, „Васил Левски“, „Христо Ботев“, „Княз Борис I“. Дейността ще продължи и към второстепенната улична мрежа и кварталите „Горни Воден“ и „Долни Воден“. След машинното метене и миене е планирано освежаване и варосване по паркове, градини и тротоари. 2 тона вар за целта ще осигури на община Асеновград фирма „Калцид“.

Дейностите ще бъдат извършени при подходящи метеорологични условия преди да настъпи празникът Възкресение Христово. Местното управление призовава асеновградчани и гостите на града да не паркират автомобили по споменатите улици от 08:00 ч. до 16:00 ч., с цел да не се възпрепятства работата на машините.

Тази година екипите, които ще осъществят основното почистване, ще бъдат в по-голям състав и ще бъдат стриктно контролирани от ръководителите им. Междувременно, продължава регулярно и по график дезинфекцията на съдовете за битови отпадъци в Асеновград и кварталите.

Подобни статии

Top