Мият улиците за 9-ти септември в Асеновград

Лятно миене на улиците предстои в Асеновград.

Централните улици  „Марица”, „Съединение”,  „Шести януари”, „Васил Левски”, „Цар Иван Асен II”, „Александър Стамболийски”, „Княз Борис” и „Христо Ботев”, както  основният булевард „България“  ще бъдат изметени машинно и измити в края на август и през септември.

Първият етап на лятното миене започва на 26 август и ще продължи пет дни. Централните пътни артерии на града ще бъдат почистени основно и през септември, като датите вече са определени – 9-13 септември.

Идеята е градските улици да бъдат почистени от праха, което ще доведе до подобряване на качеството на въздуха в града, коментираха от общинска администрация.

За първия учебен ден ще бъдат почистени и тротоарите пред училищата и детските градини.

Двукратно през август ще бъдат дезинфекцирани и контейнерите  за смет в града. Задължение на фирмата, ангажирана със сметосъбирането е да извърши акция по прибиране и  на едрогабаритни и строителни отпадъци. Обемистите стари вещи се изхвърлят до контейнерите, което е в нарушение, коментира кметът на града д-р Емил Караиванов.

„Покрай съдовете за смет  се оставят дограми, мебели и други вещи, което е нередно. Това сметосъбиране се извършва пак със средства на гражданите. Сега правим компромис, но след призивите ще последват санкции“, категоричен е градоначалникът.

Малко над два милиона лева е приходът от сметосъбиране от началото на годината до този момент в Асеновград, което ще гарантира качеството на  услугата в следващите месеци, обещават от управата на града.

 

 

Подобни статии

Top