Михаил Таков: Кубрат е в отлично настроение днес!

Според хода на мача ще решаваме дали да гони победа по точки или с нокаут

Михаил Таков, който е дъгогодишен координатор на националните ни отбори по бокс и тази вечер ще стои в ъгъла на Кубрат Пулев по време на сблъсъка му с Антъни Джошуа за четири от световните титли в тежката категория на професионалния бокс, даде специално интервю за БНР.

От Лондон треньорът Михаил Таков, който работи от 30 години с Кобрата, разкри как се чувства нашият боксьор преди големия мач и с какви надежди встъпва в битката.

„Кобрата е в много добро настроение. Закуси добре. По-късно през деня ще има медицински преглед. В късния следобед предвиждаме обяд. Тъй като мачът е късно, около полунощ българско време, ще има и лека закуска още веднъж след това. Нищо няма в поведението му, което да говори различно от това, че всичко е наред.“

„Това, че Кубрат е с 8 години по-възрастен от съперника си не е недостатък, защото това говори за натрупан опит. А дали Джошуа ще тича много по ринга, както бе срещу Анди Руис? Това е различен мач, срещу различен боксьор, тактиката е различна. Когато удари първият гонг в мача, ние ще знаем вече каква тактика е предприел Джошуа и ще преценяваме. Според хода на мача, ще решим дали да преследваме победа по точки или нокаут.“

„Дали очаквам победа? Разбира се, много се надявам и горещо желая победата. До такава степен съм концентрирам в мача, че даже не съм погледнал самолетния си билет за връщане и не знам кога точно се прибираме в България“, сподели Михаил Таков.

Подобни статии

Top