Микел Раим спечели третия етап на Обиколката на България

Шампионът на Естония си направи чудесен подарък за рождения си ден

Шампионът на Естония и рожденник Микел Раим е победителят в третия етап от 68-ата Международна колоездачна обиколка на България. Естонецът от отбора на „MAZOWSZE Serce Polski“ финишира 180-километровия етап (Троян – Сливен) за 4:34:58. Етапният победител бе награден от кмета на третия домакински град – г-н Стефан Радев.

Бялата фланелка за най-добър колоездач до 23 год. облече немецът Георг Щайнхаузер от отбора на „TIROL-KTM“.

Най-добрият катерач, който облече бялата фланелка на червени точки бе победителят от втория етап Имануел Щарк от немския отбор „P&S Metalltechnik“.

Зелената фланелка за най-добър спринтьор облече сърбинът Дорде Дурич, който се състезава за българския отбор „RT DOLTCINI“.

Жълтата фланелка за водача в генералното класиране също остана в Имануел Щарк.

Четвъртият етап Сливен – Бургас е с дължина от 108 км, стартът ще бъде даден в 14:30 часа пред сградата на община Сливен, а финалът в Бургас пред общината се очаква около 17:15 часа. Предвиден е един премиен спринт в Карнобат. Това е най-късият етап в обиколката и на пръв поглед изглежда и най-лесният. Единственият фактор, който може да промени това е вятърът около Сливен. При страничен вятър има предпоставки за образуване на ветрила и може да станем свидетели на дълго преследване. Гледате на живо и 4-тия етап от обиколката онлайн на: https://b1bsport.bg/live.php

Подобни статии

Top