Мико: Благодаря за невероятната подкрепа на българската общност в Нова Зеландия! (ВИДЕО) - DC news

Мико: Благодаря за невероятната подкрепа на българската общност в Нова Зеландия! (ВИДЕО)

Вижте радостта на тенисистите на корта и в съблекалнята след историческия успех над Нова Зеландия

Рекордьорът по победи за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов записа успех №25 на сингъл в отборната надпревара. Мико помогна с две нови победи на сингъл за историческото класиране на България за Световна група I за Купа „Дейвис“.

След срещата Кузманов благодари за страхотната подкрепа на българската общност в Нова Зеландия.

„Чувствам се страхотно да победя тук пред толкова български фенове, които ни покрепяха през време. От името на всички в отбора искам да благодаря на всеки, който дойде за да ни подкрепи от всички точки на Нова Зеландия и Австралия. Това беше много важно за нас и тази победа е за вас. Благодаря ви много“, заяви Кузманов след победата с 6:3, 5:7, 6:4 над Аджийт Рай.

Капитанът на България за Купа „Дейвис“ Валентин Димов също коментира победата над Нова Зеландия.

– Как се чувствате минути след този исторически успех за България?

– Чувството е невероятно. Страхотна еуфория за всички нас като отбор и всички, който дойдоха да ни подкрепят. Емоциите са изключително силни и сме много горди и щастливи, че играхме така и спечелихме тази победа за България!

– Изпълнихте тази голяма цел да класирате България в Световна група I за Купа „Дейвис“!

– Не беше леко, но когато е трудно е по-сладко и го оценяваме още повече.

– Мислите ли вече за месец септември и мачовете от Световна група I?

– В момента искаме да се насладим на победата. Има време до септември, но със сигурност апетита идва с победите и смятам, че всички са страшно мотивирани да продължим да побеждаваме.

– Кое ви беше най-трудно за да постигнете тази страхотна победа?

– Разликата в атмосферните условия, часовата разлика, сериозната подкрепа на публиката им и грешките в отсъжданията, който са нормални в тези мачове в полза на домакините. Това е една съвкупност от неща, с който трябва да се пребориш в подобен тип срещи за да стигнеш до победата. Това е една мечта за всеки спортист.

– Доволни ли сте от условия осигурени от Българска федерация по тенис и домакините?

– Всичко беше перфектно. Искам да благодаря на Стефан Цветков за подкрепата и осигурените ни условия. Имаше българи в Крайчърч, който ни обръщаха внимание през цялото време и ни подкрепяха и помагаха. Отношението на организаторите също беше много добро. Всичко от което имахме нужда го имахме и го получихме и резултата е налице.

Подобни статии

Top