Мико и новият държавен шампион с „уайлд кард“ за Sofia Open

Държавното първенство е от 23 до 28 януари в зала „София“

Втората ракета на България Димитър Кузманов и новият национален шампион в зала ще получат „уайлд кард“ за основната схема за „DIEMA XTRA Sofia Open 2018“ от 4 до 11 февруари.

Държавното първенство на закрито за мъже ще се проведе от 23 до 28 януари в зала „София“, а победителят в него ще получи специалната покана от организаторите на турнира от сериите АТП 250.

„Да се състезаваш директно в мачове за спечелването на „уайлд кард“ за DIEMA XTRA Sofia Open е страхотна инициатива. Въведохме този подход на Откритото първенство на Австралия още преди години и той дава много добри резултати. Не само защото спечелилият ще заслужи тази голяма награда заради победите си, но така и ние знаем, че той се намира в добра форма за турнира“, коментира директорът на надпреварата в българската столица Пол Макнами.

„Идеята тази година републиканският шампион да получи „уайлд кард“ за основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open не само стимулира участието на състезателите в Държавното първенство. Чрез преките сблъсъци помежду им ще се излъчи победителят, доказал пред всички най-добрата си физическа форма и увереност непосредствено преди Sofia Open. А титлата със сигурност ще му донесе и още по-голямо самочувствие за по-успешно представяне“, заяви капитанът на националния отбор Тодор Енев.

„Другата „уайлд кард“ ще бъде за Димитър Кузманов. Аргументите за това решение са няколко. Освен че той е най-предно класираният българин в ATP ранглистата след Григор Димитров, Кузманов показа постоянство при успешните си представяния в международните турнири през цялата година. Особено важни са тези в края на годината. С добрите си резултати в Южна Америка той отново доказа добрата си физическа форма. От голямо значение са и себераздаването и добрите му резултати в мачовете за „Купа Дейвис“, така че мястото му сред най-добрите в София е вече извоювано и заслужено“, каза още Енев.

В София ще участват двамата победители във финалните турнири на АТП за 2017 година. Към голямата българска звезда и защитаващ титлата си Григор Димитров, който триумфира в битката на най-добрите 8 в Лондон, се присъединява и победителят в първото издание на турнира „Следващата генерация“ – южнокореецът Хьон Чун. Той спечели финалния турнир в Милано сред най-добрите тенисисти до 21 години.

Освен безспорният фаворит за трофея, трети в световната ранглиста и Спортист номер 1 на Балканите и на България за 2017 година Григор Димитров, в DIEMA XTRA SOFIA OPEN ще играят още трима тенисисти от Топ 30.

За трофея ще се бори и номер 25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две титли през миналия сезон, номер 28 в света Адриан Манарино (Франция),както и 29-ия в класацията на АТП Филип Колшрайбер (Германия).

В DIEMA XTRA SOFIA OPEN ще участва и сензацията на турнира „Мастърс“ в Париж през ноември Филип Крайнович. Сърбинът достигна до финала във френската столица. Освен Григор Димитров в българската столица ще играе още един тенисист, който е бил в Топ 10 в света – бившият номер 8 Михаил Южний (Русия).

В надпреварата ще участва и бившият номер 12 в света на сингъл и шампион на двойки от София през 2017 годига Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от турнира „Мастърс“ в Канада през Робин Хаазе (Холандия), както и стигалият до номер 18 в ранглистата Андреас Сепи (Италия).

Участието си в DIEMA XTRA SOFIA OPEN заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуса (Португалия), Йен-Сун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия) и Мариус Копил (Румъния).

11 от изброените 21 участници в турнира в София през 2018 година са спечелили общо 42 титли от турнири на АТП до момента.

Снимка: sofiaopen.bg

Подобни статии

Top