Мико игра отлично, но загуби от Карузо в първия кръг на Sofia Open (ВИДЕО)

Александър Донски и Васко Младенов отпаднаха на старта на надпреварата на двойки

Димитър Кузманов изигра отличен мач, но загуби от Салваторе Карузо в мач от първия кръг на Sofia Open. Българинът отстъпи с 6:4, 4:6, 4:6 след 2,22 часа на корта. Срещата беше решена буквално от няколко точки, в които Карузо успя да запази концентрация и излезе победител. Във втория кръг той ще играе с втория в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада.

Двубоят започна отлично за Кузманов, който след ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Италианецът обаче успя да реагира светкавично, като на свой ред върна брейка и изравни за 2:2.

Последваха минути, в които двамата безпроблемно взимаха подаванията си. Така се стигна до осмия гейм, в който при преднина 4:3, Мико получи 3 последователни възможности да пробие отново. В този момент обаче началният удар на Карузо влезе в употреба и след няколко отлично пласирани сервиса италианецът стигна до равенство. Впоследствие дойде и четвърти брейк-бол за Кузманов, но и той беше неутрализиран. Карузо успя да излезе от ситуацията – 4:4.

Минути по-късно, сервирайки при 4:5, Карузо отново беше изправен в идентична ситуация – 0:40. Този път точките за пробив бяха с цената на сетболи. Италианецът отрази първите два, но при третия се наложи Кузманов – гейм и сет за българина след 44 минути игра.

Събитията на корта се промениха през втората част. Кузманов откри резултата с гейм на 0 на сметката си, но следващите 5 гейма бяха за Карузо. Италианецът значително изчисти играта си и това даде резултат. Сервирайки при 5:3 Карузо допусна връщане на един от пробивите, но когато трябваше да затваря сета при 5:4 не трепна и вкара мача в решаваща трета част.

В третия сет първи до точки за пробив стигна Карузо, но Кузманов се справи отлично и обърна третия гейм от 15:40. Последваха изключително равностойни минути, в които и двамата печелеха сервис-геймовете си сравнително убедително. За съжаление, първият пробив в сета дойде в деветия гейм и бе на сметката на Карузо. Сервирайки за мача при 5:4 италианецът не трепна и си осигури място във втория кръг.

Александър Донски и Васко Младенов отпаднаха на старта на надпреварата на двойки на Sofia Open. Българският тандем отстъпи с 3:6, 4:6 пред представителите на Великобритания Джони О‘Мара / Кен Скупски.

Началото на двубоя беше обнадеждаващо за Донски и Младенов, които пробиха рано и в един момент водеха с 3:1 гейма. О‘Мара и Скупски обаче отговориха подобаващи и записаха серия от 5 последователни гейма, която им осигури откриващия сет.

През втората част те поведоха с 5:1 гейма, като при 5:2 сервираха за мача. Донски и Владенов успяха да върнат единия пробив, но за повече нямаха сили.

На четвъртфиналите при дуетите О‘Мара и Скупски ще срещнат водачите в схемата Юрген Мелцер / Едуард Роже-Васлен или Димитър Кузманов / Виктор Троицки.

Подобни статии

Top