Мико на четвъртфинал в Хелзинки - DC news

Мико на четвъртфинал в Хелзинки

При нови победи можем да станем свидетели на български полуфинал между Димитър Кузманов и Адриан Андреев

Димитър Кузманов записа нова страхотна победа и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „Чалънджър“ на твърда настилка в Хелзинки (Финландия) с награден фонд 67960 евро.

Българинът се наложи с 6:4, 6:3 над №223 в световната ранглиста Алту Челикбилек от Турция. На старта на турнира Мико елиминира с 6:3, 6:3 Юго Гастон от Франция, който заема 106-то място в световната ранглиста.

Кузманов направи серия от пет победни гейма за да поведе с 5:1 в първия сет срещу Челикбилек. При 5:2 Мико изпусна един сетпойнт на собствен сервис, но при 5:4 затвори сета в своя полза.

Българинът проби първи и във втория сет за 3:2, но допусна рибрейк при 3:3. След това Кузманов показа страхотна игра и след серия от три поредни гейма спечели мача за 84 минути игра.

За успеха си Кузманов заработи 18 точки за световната ранглиста, а за място на полуфиналите ще играе срещу №162 в света Максимилиан Мартерер от Германия или №277 Лиандро Риеди от Швейцария.

Адриан Андреев също се класира за четвъртфиналите в Хелзинки. Андреев победи №157 в световната ранглиста Матия Белучи от Италия със 7:5, 3:6, 7:6(2). За място на полуфиналите Адриан ше играе срещу осмия поставен и №133 в света Йеле Селс от Нидерландия или №190 Раул Бранкачио от Италия.

При победи на четвъртфиналите Кузманов и Андреев ще играят един срещу друг на полуфиналите.

Подобни статии

Top