Мико не стигна финала в Познан, ще запише ново рекордно класиране - DC news

Мико не стигна финала в Познан, ще запише ново рекордно класиране

Димитър Кузманов отстъпи на водача в схемата Артур Риндеркнек от Франция, изкачва се до №180 в света

Димитър Кузманов остана на крачка от финала на турнира по тенис от сериите „Чалънджър“ на червени кортове в Познан (Полша) с награден фонд 67 960 евро.

Националът на България отспъпи с 3-6, 6-7(3) на №1 в схемата и № 68 в света Артур Риндеркнек (Франция). Срещата продължи 1 час и 46 минути.

Преди този мач Мико постигна три впечатляващи победи без да загуби сет. Той елиминира №109 в световната ранглиста Чун Шин Цън от Тайван, №151 в света Уго Грение от Франция и Олексий Крутих от Украйна.

За дорбото си представяне Кузманов заработи 33 точки за световната ранглиста. Така той ще запише рекодното си класиране в свотовната ранглиста. Българинът ще се изкачи до №180 в света.

Кузманов допусна два пробива в първия сет срещу Риндеркнек и го загуби с 3-6. Във втората част Мико имаше шест възможности за пробив, но не успя да се възползва. В тайбрека Кузманов отстъпи с 3-7 точки.

Българинът е заявил участие на турнира по тенис на червени кортове от сериите „Чалънджър“ в Братислава през следващата седмица. Срещите от основната схема на надпреварата в столицата на Словакия с награден фонд 67960 евро стартират на 6 юни.

Подобни статии

Top