Мико отпадна от турнира в Перуджа

Димитър Кузманов спаси един мачбол, но загуби от Нерман Фатич с 4:6, 6:7 (5) във втория кръг на турнира от сериите „Чалънджър“

Димитър Кузманов загуби от Нерман Фатич с 4:6, 6:7 (5) във втория кръг на турнира от сериите „Чалънджър“ в Перуджа и приключи участие в надпреварата с награден фонд 44 820 евро. Както и на старта на основната схема, когато отрази два мачбола, преди да обърне поставения под №3 Федерико Гайо, и сега Мико спаси една възможност за затваряне на двубоя от страна на босненеца, но веднага след това срещата приключи.

27-годишният пловдивчанин не успя да се възползва от предимството си във втория сет и пропусна шанса да прати мача в решаваща трета част. Кузманов два пъти повеждаше с пробив, като втория път успя да го затвърди и при 5:3 сервираше за изравняване на сетовете. Само че допусна нов рибрейк и се стигна до тайбрек.

В него българинът пръв изостана с минипробив, но след това взе две поредни точки при подаване на съперника си и при аванс от 4:3 точки разполагаше с два сервиса. За съжаление Мико не взе нито единия от тях и Фатич направи серия от три поредни точки, стигайки до два мачбола при 6:4. Кузманов спаси първия, но след това веднага загуби подаването си и поздрави противника си след 1:14 ч. игра.

Подобни статии

Top