Мико отстъпи на Майхжак и отпадна от Sofia Open (ВИДЕО) - DC news

Мико отстъпи на Майхжак и отпадна от Sofia Open (ВИДЕО)

Кузманов загуби с 5:7, 1:6 от поляка, но постигна най-доброто си представяне в кариерата си досега

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира от сериите АТР 250 „Sofia Open“ с награден фонд 481 270 евро. Националът на България отстъпи с 5:7, 1:6 от Камил Майхжак от Полша (№125), заменил в последния момент като „щастлив губещ“ четвъртия поставен Александър Бублик.

В първия кръг Кузманов постигна впечатляваща победа над №61 в смета Лоренцо Музети в мач продължил повече от три часа. Именно умората от този мач попречи на Кузманов за по-добър резултат.

Българинът започна великолепно срещата и поведе с 3:0. При 3:1 Мико успя да отрази седем точки за пробив и спечели гейм продължил 17 минути. След това Кузманов пък изпусна две точки за пробив за 5:1 и Майхжак взе подаването си. За съжаление Мико се пропука на собствен сервис и допусна рибрейк за 4:3. При този резултат Кузманов отново изпусна две точки за пробив – 4:4.

Полякът успя да пробие за 6:5, а веднага след това Мико поиска медицински таймаут. В тези минути бе видно, че Кузманов има сериозни признаци на преумора. Той се завърна на корта, но Майхжак взе подаването си и затвори сета след 76 минути игра.

Българинът поведе с 1:0 в началото на втората част, но загуби следващите шест гейма.

Мико заработи 9000 евро и 20 точки за световната ранглиста, в която заема 226-ата позиция.

Подобни статии

Top