Мико победи Дамир Джумхур и е на четвъртфинал в Барселона - DC news

Мико победи Дамир Джумхур и е на четвъртфинал в Барселона

Кузманов направи 6:4, 6:4 срещу №134 в света и ще играе срещу партньора си на двойки Теймураз Габашвили от Русия

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите „Чалънджър“ на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 44 820 евро.

В среща от втория кръг Мико победи с 6:4, 6:4 №4 в схемата Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина, който е №134 в световната ранглиста. На старта Кузманов пък елиминира представителя на домакините Томи Робредо с 6:0, 6:1.

До момента Кузманов вече заработи 15 точки за световната ранглиста.

На четвъртфиналите Мико ще играе срещу партньора си на двойки Теймураз Габашвили от Русия (№270).

Кузманов стигна първи до пробив за 5:3 в първия сет, но веднага допусна рибрейк. Мико показа характер и проби отново и затвори първата част в своя полза за 43 минути игра.

Българинът започна великолепно и втория сет като поведе с 3:0. Джумхур обаче не се предаде и успя да изравни за 3:3. При 5:4 Кузманов направи решителен брейк и след 1 час и 36 минути игра спечели нова впечатляваща победа.

Късно снощи Кузманов се класира и за четвъртфиналите на двойки. Мико и Теймураз Габашвили (Русия) победиха участващите с „уайлд крад“ представители на домакините Алехандро Моро Каняс и Жауме Пла Малфейто с 6:3, 6:2 след час игра.

Така на четвъртфиналите днес Кузманов и Габашвили ще се изправят срещу словаците Филип Хорански и Алекс Молчан.

Подобни статии

Top