Мико: Продадохме семеен имот, за да мога да играя тенис (ВИДЕО)

Пловдивчанинът Димитър Кузманов от 3 години тренира по-често в Барселона

Когато стане дума за мъжки тенис, през последните 2-3 години, в съзнанието ни изниква едно единствено име – това на Григор Димитров. България обаче има и друга голяма надежда в мъжкия тенис – 24-годишният пловдивчанин Димитър Кузманов-Мико. Бил е №1 в Европа при юношите до 16 години и вицеевропейски шампион до 18 години. Откакто се състезава при мъжете има 14 спечелени титли.

Димитър Кузманов гостува в предаването „Преди обед“ по bTV, в което говори за отлични старт на сезона, който направи. Пловдивчанинът спечели 2 титли на фючърс турнири в Анталия, където игра и на още два финала. В резултат на отличните резултати, Мико се изкачи до №307 в ранглистата на АТП.

„Направих много добра предсезонна подготовка в Барселона и това даде резултат. Честно казано не очаквах да играя толкова силно в началото на сезона. Надявах се, но не го очаквах“, коментира Кузманов.

Той призна, че съжалява единствено за представянето си на АТП 250 турнира в София, където участва в „уайлд кард“ и отпадна в първия кръг.

Мико също така разкри, че преди години на семейството му се е наложило да продаде апартамент, за да може Кузманов да продължи да пътува по турнири. „Тенисът е много скъп спорт. Много хора гледат само големите наградни фондове в турнирите, но докато стигнеш дотам не е никак лесно. Преди години семейството ми продаде един от апартаментите ни, за да мога да пътувам по турнири с вуйчо ми“, коментира Кузманов.

Той също така призна, че в момента не е обвързан. „Има няколко кандидатки, но не съм избрал още“, каза с усмивка на лице Мико.

Подобни статии

Top