Мико с акция в помощ на болно дете, което се нуждае от 1 млн. лева

Днес започва онлайн търг с вещи на известни спортисти, включиха се още „златните момичета“, Едмонд Назарян, Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, Радослав Янков

Българският тенисист Димитър Кузманов пое инициатива, която може да спаси човешкия живот на едно дете. Втората ракета на България призова елитните спортисти у нас да се включат с дарения и вещи в благотворителен търг, който той организира в помощ на болно дете. За живота си се бори 13-годишния Калоян от Белене, който се нуждае от 1 милион лева за лечение на тежко заболяване.

Преди пет години лекарите му поставят диагнозата „остеосарком“. Първоначално туморът засяга едната ръка. След дълга борба и кратки ремисии туморът отново се завръща – този път на лицето му. Химиотерапиите вече не действат, лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което не се поема от Здравната каса.

Вече 25 спортисти са откликнали на молбата на Кузманов, като сред тях са състезателките ни по художествена гимнастика, Едмонд Назарян, Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, Радослав Янков и други.

Ето какво призова Мико Кузманов в социалните мрежи:

„През 2015 година Калоян е диагностициран с „остеосарком“. Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години битка и кратки ремисии, туморът се завръща – този път на лицето му. Тежките химиотерапии взимат детската му усмивка. Химиотерапиите вече не действат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса. Реших да събера елита на българския спорт и заедно да помогнем на малкия Калоян! За целта организираме благотворителен онлайн търг под наслов „Българските спортисти в подкрепя за Калоян“. Всеки един от нас ще дари предмет или артикул, свързан със спорта, който практикува, като сумата ще отиде в дарителскатa сметка на Калоян! Щастлив съм, че успях да събера 25 спортиста от 13 различни видове спорт! Щастлив съм, че всеки един от тях откликна и прояви желание да се включи в тази инициатива!“.

Началото на търга е днес и той ще продължи до 30 април включително на фен страницата на Димитър Кузманов.

Всеки, който иска да помогне и да дари средства, за да се върне усмивката на Калоян, може да го направи на следната сметка:

Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов

IBAN BG91STSA93000026707499

BIC STSABGSF

Банка ДСК – ЕАД

Подобни статии

Top