Мико с победа навръх 6-ти септември

12-о поредно участие в основна схема на Чалънджър ниво, в което печели минимум един мач

За пореден път през тази година Димитър Кузманов започва с победа участието си в основна схема на Чалънджър турнир. Ракета №2 на България стартира успешно в надпреварата в Баня Лука след обрат 3-6, 6-4, 6-1 над руснака Александър Шевченко (№356) в мач, продължил малко над 2 часа.

Пловдивчанинът изигра добър мач на сервис като на първи сервис спечели 72% от точките, а на втори 55% като и в двата компонента бе по-стабилен от съперника си като най-голямата разлика помежду им бяха точките на второ подаване в решителния трети сет. В него Кузманов реализира и двата си шанса за пробив – за 2-0 и 5-1, след което на свой сервис отрази четири брейкбола преди да реализира първия си мачбол.

Началото на мача не предвещаваше такъв краен изход, но Кузманов отново демонстрира борбен дух. В първата част единствен пробив за 2-0 в полза на Шевченко доведе до успеха му.

Българинът постигна първи брейк за 2-0 във втория сет, но допусна връщането му при 5-3, когато сервираше за сета. Това все пак нямаше такова значение, защото гейм по-късно сетът вече бе приключил.

Това е 12-о поредно участие в основна схема на Чалънджър турнир, в което Кузманов печели в първи кръг. За световния №235 предстои мач с №7 в схемата  Зденек Колар (№182) от Чехия, който отстрани със 6-3, 6-1 представитея на домакините Милян Зекич (№328).

Подобни статии

Top