Мико с рекорд в световната ранглиста, Гришо запази позицията си - DC news

Мико с рекорд в световната ранглиста, Гришо запази позицията си

Вики Томова напредна с 9 места до №131

Димитър Кузманов записа рекордно класиране в световната ранглиста по тенис. Мико се изкачва с 18 места и вече е 179-ти в света. Прогресът му се дължи на двете победи в пресявките в Париж и полуфинала на Чалънджъра в Познан миналата седмица.

„Ново рекордно класиране! Заедно с моя екип продължаваме постоянната работа, отдаденост, професионализъм и усъвършенстване във всички аспекти на корта и извън него! За България!“, написа Кузманов в социалните мрежи.

Григор Димитров пък запази 21-ата си позиция. Той е с актив от 1830 точки, след като стигна до третия кръг на Ролан Гарос. През тази седмица Димитров не е записан за участие на турнир на трева. В първите 500 от българите са още Александър Лазаров (№378) и Адриан Андреев (№400).

При жените Виктория Томова напредна с девет места до 131-ото. Другата ни участничка на Откритото първенство на Франция Изабелла Шиникова прескочи 14 позиции до №217. Още три наши тенисистки са в топ 500. Това са Елица Костова (№376), Джулия Терзийска (№468) и Цветана Пиронкова (№497).

Подобни статии

Top