Мико ще бъде първа ракета на България срещу Нова Зеландия - DC news

Мико ще бъде първа ракета на България срещу Нова Зеландия

Българите гостуват в плейофа за влизане в Световна група I на Купа „Дейвис“ на 4 и 5 февруари

Капитанът на националния отбор на България по тенис за мъже Валентин Димов обяви състава за гостуването на Нова Зеландия в решителния плейоф за влизане в Световна група I на турнира за Купа „Дейвис“.

Мачовете ще се играят на твърда настилка на 4 и 5 февруари. При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

В състава са включени Димитър Кузманов (номер 182 в световната ранглиста), Александър Лазаров (304), Александър Донски (607) и Пьотр Нестеров (773). Именно четиримата класираха „трикольорите“ за този мач, след като през миналата година България постигна победи над Парагвай и Южна Африка в София. Към състава отново няма де се присъедини най-добрият български тенисист и номер 29 в световната ранглиста Григор Димитров, а третата ракета на страната Адриан Андреев също е извън тима.

Асистенти на Димов пък ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

В момента Лазаров, Донски и Нестеров тренират в България, а Кузманов ще се присъедини към отбора директно в Нова Зеландия.

Националите ще проведат лагер в Крайстчърч. Именно там ще се проведе и срещата за Купа „Дейвис“.

„Настроението е добро. Момчета изиграха мачове от началото на годината. Алекс Лазаров беше на „Юнайтед Къп“, а успя да играе и на турнир в Нова Зеландия. Така той е запознат с атмосферните условия и часовата разлика. Димитър Кузманов е също в този район, а това е още един плюс. Надявам се всички да сме живи и здрави и да покажем добър тенис в мачовете“, коментира Валентин Димов пред сайта на БФТ.

Подобни статии

Top