Мико: Спокоен съм, очаквам страхотна подкрепа от феновете!

Групата ни не е лека, но е благоприятна, заяви втората ни ракета Димитър Кузманов

Групата на България за дебютното издание на ATP Cup е благоприятна, заяви пред TennisKafe.com втората ни ракета Димитър Кузманов. Мико е сигурен, че много българи ще бъдат на трибуните в Сидни, за да подкрепят родните играчи.

„Група „С“ не е лека, но е благоприятна. Другите са още по-тежки – едната опция беше да сме със САЩ, Русия и Италия, другата – Испания и Япония. Тази е може би най-благоприятна. Макар че пак имаш Давид Гофен (б.а за Белгия), силни двойки на Великобритания и Белгия. Най-слабият отбор като ранглиста е този на Молдова, но Раду Албот си е топ играч, има победи над големи тенисисти“, смята Кузманов.

Отборът на България се изправя срещу Великобритания в първия ден от ATP Cup, а Димитър Кузманов открива кампанията за състава ни с двубой срещу Камерън Нори на 3 януари в Сидни. Мачът започна точно в 10:30 часа. След тях на корта излизат топ тенисистът ни Григор Димитров и водещият състезател на британците Даниел Еванс.

Веднага след това е двубоят на двойки между Адриан Андреев/Александър Лазаров и Джейми Мъри/Джо Салисбъри.

„За първи път се чувствам много спокоен. Все пак не са много хората, които ще могат да вземат участие на този форум. Прекрасни условия, голяма арена, много българи ще дойдат да гледат“, сигурен е пловдивчанинът.

Гледайте на живо:

ЛИНК

ЛИНК

Подобни статии

Top