Мико стартира срещу Салваторе Карузо, а Андреев срещу Джон Милман на Sofia Open

Александър Лазаров даде положителен тест за COVID-19 навръх рождения си ден и няма да участва на турнира

Жребият за основната схема на Sofia Open 2020 беше изтеглен и двамата български представители – Димитър Кузманов – Мико и Адриан Андреев, научиха имената на съперниците си на старта.

Втората ни ракета Кузманов попадна в долната част на схемата и в първия кръг ще срещне представител на Италия – Салваторе Карузо. Победителят от мача във втория кръг ще играе срещу №2 в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада).

Андреев за втора поредна година ще играе в София срещу представител на Австралия. Българският талант ще срещне на старта Джон Милман, №6 в схемата.

Поставен под №1 е Денис Шаповалов (Канада). Той ще се включи директно от втория кръг, където ще играе срещу Раду Албот (Румъния) или Юичи Сугита (Япония).

Любопитен съперник на старта ще има шампионът от US Open Марин Чилич. Хърватинът ще срещне чешкия талант Йонас Форейтек, който влезе в основната схема в последния момент, заменяйки българина Александър Лазаров, дал позитивен тест за коронавирус на рождения си ден. Третата българска ракета няма никакви симптоми и се чувства отлично.

Александър Донски и Габриел Донев пък ще играят в квалификациите, които започват днес. Донев ще открие програмата Централния корт в 12:00 часа с двубой срещу №2 в схемата Юичи Сугита. А в последния двубой Донски излиза срещу руснака Аслан Карацев.

За неделя са предвидени мачове от втори кръг в квалификациите и първи кръг на основната схема на сингъл, като сесиите са от 13:00 и от 18:00 часа. В дните от 9 до 13 ноември, когато ще се играят срещи от първи и втори кръг, четвъртфинали и полуфинали на сингъл и на двойки, са със сесии от 12:00 и 18:00 часа. Финалите на двойки и на сингъл на 14 ноември (събота) са предвидени за 12:00 и 15:00 часа.

Подобни статии

Top