Мико загуби от Нори на старта на ATP Cup (ВИДЕО)

Гришо и двойката ни ще търсят обрат срещу Великобритания

Димитър Кузманов изигра много равностоен сблъсък срещу 370 позиции по-напред класирания Камерън Нори и дори не бе далеч от победата, но отстъпи с 2:6, 6:3, 2:6.

Втората българска ракета съумя да превъзмогне слабото начало, като преобрази напълно играта си през втория сет,но усилията му не бяха достатъчни и Великобритания поведе с 1:0 в серията. Така съставът на България се нуждае от победа на Григор Димитров над Даниел Еванс и успех на двойки, за да стартира с победа в група „C“ на ATP Cup.

Кузманов започна по-сковано срещата и отстъпи в първия сет, в който допусна два пробива. В същото време пловдивчанинът не успя по никакъв начин да затрудни Нори при негов начален удар.

Загубата на първата част не се отрази негативно на Мико, напротив. Той заигра чувствително по-спокойно, а в същото време настъпи срив в представянето на Нори. Кузманов се възползва от няколко „подаръка“ на англичанина и успя да го пробие за преднина 3:0 във втория сет. До края на сета Мико не допусна колебания при свой сервис и заслужено стигна до успех с 6:3, вкарвайки двубоя във финална трета част.

В нея Нори стартира с пробив за 2:0, но Мико веднага направи рибрейк. За съжаление серията от брейкове продължи, а печеливш от нея излезе Нори, който поведе с 4:1 гейма и до края на срещата не позволи на Мико дори да мисли за обрат.

Подобни статии

Top