Мико заминава на подготовка в Монако

Димитър Кузманов ще тренира с най-добрите тенисисти, между които и Григор Димитров, който отново ще играе за България на ATP Cup

Втората ракета на България Димитър Кузманов заминава в края на седмицата с треньора си Валентин Димов за Монако, където ще проведе последната част от подготовката си началото на новия сезон.

Мико бе гост на тенис подкаста „Начален удар“ на БНР. Той разказа какво му предстои преди началото на новия сезон.

„17-18 дни ще използваме много силни спаринг партньори. Разговарях с хора от АТР, които движат тренировъчния процес там и те ми казаха, че там ще бъде Григор Димитров, Александер Зверев, Хуберт Хуркач, Феликс Оже-Алиасим, Холгер Руне, Иля Ивашка и още много тенисисти ще бъдат там“, разказа Кузманов.

28-годишният пловдивчанин ще започне сезона на 2 януари в Австралия, независимо дали на ATP Cup с отбора на България, или на АТР 250 турнир или Чалънджър.

Със сигурност и Григор Димитров отново има желание да играе отново на АТР Cup. Според Мико, все още 35 процента от тенисистите не са ваксинирани, така че има шанс както България е трета резерва в момента, нашият отбор да попадне сред 16-те участници в Сидни.

Подобни статии

Top