Милена Буржева представя книгата си "Празници умират като хора" в НБ "Иван Вазов" - DC news

Милена Буржева представя книгата си „Празници умират като хора“ в НБ „Иван Вазов“

Разказите на писателката ще бъдат представени от акад. Марин Кадиев

В Конферентна зала на НБ “Иван Вазов“ днес от 16:00 ч. ще се състои представяне на книгата с разкази „Празници умират като хора” с автор Милена Буржева – поетеса, писател и театрален критик.

Академик Марин Кадиев ще разговаря с авторката за нейното творчество.

ЗА КНИГАТА:

В своята рецензия за разказите от „Празници умират като хора“ Бисера Дживодерова пише: „В тях има много поезия. Изказът е поетичен. В тях реалността е смесена с фантазията. В тях гротеската и философията вървят ръка за ръка. В тях биографичните моменти се показват като малки цветни стъкълца в текста. … Всичко това го е имало и в други разкази на други автори, но не заедно и в тези пропорции. Може да харесате разказите на Милена Буржева, може и да не ги харесате. Да не са вашето четиво, но задължително ги прочетете, защото са нещо много любопитно и специфично.“

ЗА АВТОРА:

Милена Буржева е родена през 1972 година в Пловдив. Завършва Френска езикова гимназия в Бургас и театрознание и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в София. Първата си стихосбирка издава на 21-годишна възраст. Има издадени общо осем книги със стихове, рецензии и разкази. Нейни творби са преведени на френски, испански и английски език. Определяна е от критиката като „уникално явление в българската литература“.

Снимка: „Жената днес“

Подобни статии

Top