Милена Тодорова и Владимир Илиев с титли в преследването на държавното първенство по биатлон

Утре шампионатът в Белмекен завършва с дългите дистанции на трите възрастови групи

Милена Тодорова и Владимир Илиев спечелиха титлите в преследванетона държавното първенство по биатлон, което се провежда на Белмекен.

При жените на 10 км Милена Тодорова от НСА пропусна четири мишени и измина трасето за 31:25.1 минути. Втора и трета са съответно Даниела Кадева (Банско) с 4 грешки в стрелбата и Мария Здравкова (Амбарица) с три пропуска.

При девойките първа е Десислава Джаджарова (Сепарева баня) с две грешки, а при девойките старша възраст – Валентина Димитрова (Сепарева баня) с три пропуснати мишени.

При мъжете в преследването на 12.5 км триумфира Владимир Илиев от клуб Аякс, който изпревари по трасето шампиона от спринта Антон Синапов от Рожен. Илиев направи 4 пропуска на рубежа и финишира за 33:01.8 минути, докато Синапов направи цели 8 грешки, но все пак стигна до среброто. Бронзът беше за Владимир Оряшков (6 грешки) от НСА, изместил от третото място Илиян Пенев (7) от Сапарева баня.

При младежите шампион е Благой Тодев от Банско с три грешки, а при юношите първи е Васил Зашев от НСА с четири пропуснати мишени.

Утре държавния шампионат на Белмекен завършва с индивидуалните стартове на дългите дистанции за трите възрастови групи.

Подобни статии

Top